Aan de Eucalyptus Tafel

eucalyptus-tafel

Ongeveer een jaar geleden surfte ik over Pinterest op zoek naar inspiratie voor een nieuwe coach tafel. Visueel ingesteld als ik ben is dit ‘beelden walhalla’ de perfecte plek om ideeën op te doen. Hier kwam ik voor het eerst een ‘Rivertable’ tegen.

Een ‘Rivertable’ is een boomstamtafel waarvan de natuurlijke openingen zijn gevuld met epoxy. Ik ben geen boomknuffelaar, maar ben wel altijd diep onder de indruk van oer oude bomen. Ik sta graag stil bij het feit dat deze bomen soms honderden jaren oud zijn. Wat zij voorbij hebben zien trekken en de stormen die zij hebben getrotseerd. De wisselingen van de seizoenen die deze bomen hebben beleefd en de verhalen die zij zouden kunnen vertellen

Mijn keuze is gevallen op de doorsnede van een eeuwenoude eucalyptus boom. Gescheurd, uitgehold en met een pallet van duizend en één kleurnuances. Hard en sterk maar ook kwetsbaar rondom de kern net zoals mijn cliënten en hun proces.

De potentie die zichtbaar is in het perspectief bij de start van onze samenwerking. De ruwe en ongelijke oppervlakte van het starten van het helingsproces.

De natuurlijk openingen die zichtbaar zijn, maar waarvan nog ontdekt moet welke een route bieden naar een continuïteit in de flow. In mijn Rivertable wordt natuur (in mijn coach-ruimte hangt de heerlijke geur van het hout) afgewisseld met kunstmatig (de epoxy vulling in mijn tafel).

In mijn coachgesprekken heb ik het vaak over denken, – voelen – willen, en nodig ik mijn cliënten uit om het proces en zichzelf te vertrouwen en vooral de tijd te nemen. Het vinden, kiezen en ontvangen van mijn eucalyptus Rivertable heeft voor mij ook al deze elementen naar boven gebracht. Nu een jaar nadat ik de gedachte voor de eerste keer had, is het een onbeschrijfelijk gevoel dat ik nu mijn eigen Rivertable in de coachruimte heb staan.

Ik moet nog heel even wachten om de stoelen uit Italië te ontvangen en dan kan ik weer gasten en cliënten ontvangen aan deze prachtige eeuwenoude eucalyptus Rivertable.

Kom jij ook jouw verhaal vertellen?

Volg mij op LinkedIn om updates over mijn nieuwste blogs te ontvangen: